ترخیص کالا

به سایت شرکت الیت آریا جم ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا خوش آمدید.جهت کسب اطلاعات در مورد ترخیص کالا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

ترخیص کالا چیست

انجام ترخیص کالا یک پروسه در گمرک محسوب می شود که بوسیله صاحبین کالا یا نماینده قانونی آنها انجام می پذیرد. مراحل این فرایند بر طبق بند ب ماده 1 قانون امور گمرکی مشخص شده است و در گمرکات به منظور واردات یا صادرات کالا انجام می­پذیرد. طی مراحل قانونی ترخیص، کالا پس از اتمام تشریفات گمرکی مربوطه، از مکان های گمرکی خارج می شود. این مراحل که همه جا آن را سلسله مراحل ترخیص کالا می­نامند شامل مواردی از قبیل: آماده کردن مدارک و اسناد لازمه، ثبت این اسناد و مدارک بصورت دستی یا الکترونیکی، محاسبه کردن هزینه ها (مالیات،سود بازرگانی،حقوق گمرکی و…)می باشد.

معرفی سامانه ترخیص کالا

سامانه ترخیص کالا یک پایگاه اطلاعاتی است که به کلیه سوالات در زمینه گمرکی، صادرات و واردات،ترخیص کالا ، انبارداری و… پاسخ می دهد.

این سیستم زیر نظر افرادی اداره میشود که اشراف کامل بر تمامی امورات ترخیصی کالا و آیین نامه های مذبور دارند و هرگونه سوالی را که تجار محترم وصاحبین کالا در مورد پروسه ترخیص کالا دارند را پاسخ می گویند.

این سایت باید اطلاعات جامعی در رابطه با انبار ها،اطلاعات دقیق در مورد محل ذخیره و نگهداری کالا و همچنین گنجایش آنها به مخاطب خود بدهد.سامانه ترخیص کالا  اطلاعات دقیقی در رابطه با ترخیص کالا به صاحبان کالا ارائه میدهد.

مراحل واردات کالا

بعد از رسیدن محموله به گمرک که بوسیله وسایل حمل و نقل کالا یا ترانزیت انجام میشود، کالا را در انبار های گمرک نگهداری کرده تا با طی مراحل ترخیص ، کالا از انبار آزاد شده و در اختیار صاحب بار قرار بگیرد. مراحل ترخیص کالا به دلیل تخصصی بودن و پیچیده گی قوانین نیازمند دانش کافی می باشد. در زیر به تشریح کامل مراحل ترخیص کالا از زمان ورود کالا به گمرک تا زمان آزاد سازی آن میپردازیم:

• تنظیم کردن اسناد و مدارک و وارد کردن اطلاعات: در مرحله اول که مرحله تنیم اسناد و مدارک می باشد صاحبین کالا باید بدانند که چه اسناد و مدارکی را آماده کنند!

برخی از این اسناد شامل: اظهار نامه واردات،کپی از تصویر کارت بازرگانی،قبوض انبار،ترخیصیه، بارنامه،فاکتور خرید،گواهی مبدا،پیش فاکتور که به آن «پروفرما» هم گفته میشود،بیمه نامه، لیست عدلبندی،مجوز ثبت سفارش،پروانه صادراتی، وکالتنامه رسمی( در مواقعی که واردات در برابر صادرات انجام گیرد) و… می شود.

یک نکته مهم که باید گوشزد کرد این است که تعداد صحفه های اظهار نامه شما بستگی به این دارد که چه تعداد اقلام وارد کرده اید. بعد اینکه اظهار نامه را بصورت دستی پُر کردید بایستی آن را در سامانه الکترونیکی گمرک ثبت کنید.

 

• اخذ کردن کوتاژ در دایره احراز هویت و معین شدن مسیر: این مرحله شامل احراز هویت صاحب بار واظهار کالا می شود.

در دایره احراز هویت که یک دایره فنی در گمرک است، در ابتدا اسناد و مدارک را بررسی کرده و در صورتی که تایید شوند به محموله شما شماره ثبت ( کوتاژ) داده می شود.

کوتاژ همان ثبت اظهار نامه صادرات یا واردات کالا در کمرک می باشد. پس از آنکه شماره ثبت کوتاژ به شما داده شد ، اظهار نامه لاک و مهر می شود.

 

• مرحله ارزیابی و کنترل دقیق کالا: با توجه به مسیری که برای محموله شما تعیین شده است در این مرحله ارزیابی دقیق و کنترل کامل بر روی محموله انجام می شود.

در گمرکات به دلیل کمبود نیرو و صرفه جویی در زمان و تسلط بر مراحل کنترلی از سیستم مدیریت ریسک استفاده شده و سه مسیر سبز، زرد و قرمز جهت ترخیص کالا استفاده می شود. چنانچه محموله شما در دو مسیر زرد یا قرمز قرار بگیرد محموله نیاز به کنترل پیدا می کند که در این صورت بسته بندی و لاک مهر کالا باز و بوسیله ارزیاب گمرک مورد بازرسی قرار گرفته و با اسناد انطباق داده می شودو تنها نیاز به بازرسی محموله بوسیله رئیس سرویس گمرک مربوطه دارد.

پس از گذراندن موفقیت آمیز این مرحله در دایره ارزش ، ارزش اظهاری محموله،سوابق گمرکی و سایر روش های تعیین ارزش مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 دریافت مجوز های لازمه:این مرحله به تکمیل اسناد اختصاص دارد. از جمله مجوز های لازمه در این بخش قرنطینه،استاندارد، بهداشت، تجهیزات پزشکی،جهاد، وزارت راه و… می باشد.

 

• تعیین تعرفه و انطباق کالا بوسیله کارشناسان سرویس: علاوه بر بررسی تعرفه و انطباق کالا توسط کارشناس سرویس اسناد و الزامات ورود مورد نظارت قرار می گیرد.

 

تسویه صندوق و صادر شدن سند ترخیص:بعد از اینکه هزینه قابل پرداخت توسط گمرک مشخص شد صاحب محموله باید آن را بصورت فیش نقدی به حساب گمرک واریز نماید.

 

• انبار داری و اجازه بارگیری: پس از آنکه در سرویس اریابی تشریفات کار به اتمام رسید.

در تمام سه مسیر یاد شده پروانه مهر شده و با صدور سند ترخیص ، زمانی که تسویه حساب های مربوطه با شرکت حمل و نقل انجام پذیرفت، با دریافت قبض انبار ،اداره گمرک اجازه نامه بارگیری را صادر می کند.

در اینجا هم مبلغی به عنوان هزینه انبارداری توسط مسئولین حراست از کالا،از صاحبین محموله دریافت میشود.

 

• خارج شدن کالا از گمرک و تحویل آن به صاحب کالا:بعد انجام تمام کارهای مربوط به ترخیص کالا، صاحب بار « بیجک انبار» را از طرف انباردار اخذ میکند.

این بیجک پس از کنترل ثبت مهر خروج توسط انباردار صادر می شود که نشان دهنده این است که کالا به صاحب آن تحویل داده شده است.

 

پس از آن صاحب کالا وسیله نقلیه خود را وارد محوطه گمرک کرده و به بارگیری کالا برای خروج از درب انبار گمرک میپردازد.

ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی

گمرک فرودگاه امام خمینی به عنوان بزرگترین گمرک هوایی کشور شناخته می شود. در این گمرک تمامی رویه های گمرکی اعم از واردات قطعی و موقت، ترانزیت کالا،فریت، پست سریع السیر و… انجام می شود.

مدت زمان تشریفات گمرکی برای مرسولات پستی که توسط خطوط هوایی ارسال میگردند 1 روز و در غیر اینصورت مدت زمان 2 روز به طول می انجامد. فرایند ترخیص کالا از گمرک امام خمینی بطور تقریبی 2 الی 3 روز طول میکشد که پیش از آن باید قبض انبار از شرکت هوایی دریافت شود.

بعد از دریافت قبض انبار مرحله سفارش و ثبت آن می رسد که تاییدیه آن طی 1 روز گرفته می شود و پس از ثبت سفارش کد اظهار بوسیله سامانه گمرک ارائه میگردد( مدت زمان 1 روزه).

در نهایت با تایید کارشناسان گمرک و پرداخت نمودن هزینه های گمرکی پروانه ترخیص به ترخیص کار سپرده می شود

ترخیص کالا بازرگان

گمرک بازرگان عموما جهت واردات و صادرات از کشور های اروپای و کشور ترکیه مورد استفاده قرار میگیرد که مراحل ترخیص کالا در این گمرک به شرح زیر است:

• ورود اطلاعات در سامانه EPL

• گرفتن کپی از اظهار نامه

• تعیین مسیر توسط کارشناسان و گرفتن کورتاژ

• ارزیابی کالا با توجه به اطلاعات ارسالی از طریق سامانه

• دریافت مجوز های مورد نیاز کالا

• انجام کارشناسی سرویس، پرداخت صندوق، مرحله انبارداری، درب خروج و نهایتا خروج کالا از گمرک و تحویل آن به صاحب بار.

 

مدارکی که برای خروج کالا از گمرک بازرگان مورد نیاز است:

• اسناد و مدارک خرید کالا

• تحویل کارت بازرگانی

• ارائه مجوز های مورد نیاز جهت واردات کالا

• فاکتور های خرید کالا

• سند های بازرگانی

• بارنامه کالا

• ارائه گواهی های بازرگانی

• پروفرما

بیمه نامه محموله

ترخیصیه

شرکت ترخیص کالا

در صورتی که شما از جمله تجار و وارد کنندگان کالا هستید و نیازمند یک شرکت معتبر واسطه گری ترخیص کالا می باشید، مسئله مهم و در خور توجه این است که آن شرکت معتبر و با سابقه باشد.

در اینجا سپردن کار به یک شرکت نامعتبر و کم تجربه ممکن است لطمات جبران ناپذیری به کالای شما وارد کند. از دست رفتن کالا یا بخشی از آن و یا تاخیر در رسیدن کالا به مقصد از جمله اتفاقاتی است که امکان دارد برای محموله شما رخ دهد.

شرکت الیت آریا جم با داشتن کادری مجرب از کارشناسان زبده و سابقه کار طولانی در امر ترخیص کالا آماده ارائه بهترین سرویس ها در حوزه ترخیص کالا به تجار و وارد کنندگان محترم کالا است.

ترخیص کالا هوایی

ترخیص هوایی یک اصطلاح در حمل و نقل هوایی محسوب می شود که برای استفاده از این شیوه نیازمند آگاهی از اصطلاحات و مفااهیم آن هستیم.هانطور که می دانید یکی از روش های حمل و نقل، حمل و نقل هوایی است.

مقررات و قوانین حمل و نقل هوایی برای هر کالا متفاوت است.اغلب بازرگانان و تجاری که نیاز آجل به رسیدن کالایشان به مقصد در کوتاه ترین زمان را دارند از این شوه حمل و نقل استفاده می کنند. در این روش از حمل و نقل بارنامه هوایی یا Air Way Bill که رسیدی جهت مالکیت کالاست در اختیار صاحب محموله قرار می گیرد. مراحل کار ترخیص کالا در شیوه هوایی از این قرار است:

دریافت نمودن بارنامه هوایی: مالکین محموله بعد از دریافت نمودن بارنامه هوایی با مراجعه به یک شرکت حمل و نقل هوایی حواله ای را دریافت می کنند که جهت تحویل کالا به آنها ارائه میشود.مالکین همچنین می توانند با مراجعه به سایت شرکت ها و یا بصورت حضوری مراحل ترخیص کالای خود را پیگیری کنند.

• کارگو: معنای لغوی این کلمه حمل و نقل است اما در ایران برای حمل و نقل هوایی بکار میرود. کارگو گویای انتقال کالا بوسیله هواپیماهای باربری است.بعد از اینکه مراحل کار در کارگو به پایان رسید. مرحله ترخیص هوایی کالا میرسید.

خواندن مطلب درمورد ترانزیت خارجی : تزانزیت خارجی

نکات پایانی و جمع بندی

فرایند ترخیص کالا در کشور ما به معنای آماده سازی و ارائه مدارک و اسناد اولیه همچون مجوز های لازم برای ترخیص کالا می باشد.

همچنین ترخیص کالا شامل ارسال و حمل و نقل کالا به مقصد ثانویه درون مرزهای داخلی کشور نیز هست.این کار سالیان زیادی است که در حوزه تجارت انجام می شود و بسیاری از ترخیص کاران در صنایعی چون صنایع شیمیایی، ماشین آلات سنگین،مواد اولیه و محصولات کشاورزی از راه های مختلف زمینی ، دریایی و هوایی به تبحر و تخصص لازم رسیده اند.

امروز دیگر نمی توان بدون در نظر گرفتن این حوزه به اقتصاد جهانی اندیشید.در کشور خود ما روزانه هزاران تن محموله های متنوع از این طریق جابجا و در گمرکات مقصد ترخیص و جهت مصارف خُرد و کلان به اقصی نقاط کشور فرستاده می شوند. در یک کلام می توان گفت که امروزه دیگر بدون در نظر گرفتن صنعت حمل و نقل کالا و حوزه ترخیص کالا که از مهمترین بخش های آن محسوب می شود، اقتصاد معنایی ندارد.

موقعیت مکانی شرکت الیت آریا

سوالات متداول حمل و نقل بین المللی

انجام ترخیص کالا یک پروسه در گمرک محسوب می شود که بوسیله صاحبین کالا یا نماینده قانونی آنها انجام می پذیرد.

  • تنظیم کردن اسناد و مدارک و وارد کردن اطلاعات
  • اخذ کردن کوتاژ در دایره احراز هویت و معین شدن مسیر
  • مرحله ارزیابی و کنترل دقیق کالا
  • دریافت مجوز های لازمه
  • تعیین تعرفه و انطباق کالا بوسیله کارشناسان سرویس
  • تسویه صندوق و صادر شدن سند ترخیص
  • انبار داری و اجازه بارگیری
  • خارج شدن کالا از گمرک و تحویل آن به صاحب کالا

سامانه ترخیص کالا یک پایگاه اطلاعاتی است که به کلیه سوالات در زمینه گمرکی، صادرات و واردات،ترخیص کالا ، انبارداری و… پاسخ می دهد.

  • دریافت نمودن بارنامه هوایی
  • کارگو